Lova att ni provar att göra denna rätt, den är verkligen supergod, går så snabbt att svänga ihop och passar lika bra till både matlåda som till lunch eller middag!

Halloumistroganoff (4 port.)

400 g halloumi (2 förpackningar)

1 gul lök

1-2 små morötter (kan uteslutas)

Ca 2 msk tomatpuré

Ca 3 dl grädde

ca 100-150 g champinjoner

Smör till stekning

ca 100-150 g champinjoner

Salt, peppar, timjan

 

Gör såhär: 

Skär halloumin i stavar, torka gärna av halloumin med lite hushållspapper för att få bättre stekyta om den är väldigt blöt (den kan variera mellan olika märken).

Stek halloumin ett par min på varje sida i en torr stekpanna, ha inte för hög värme. Halloumin ska få stekyta, lägg den sedan åt sidan. Tips är att steka lite halloumi i taget så att det inte blir för mycket vätska i stekpannan.

Hacka lök, riv/finhacka morot och fräs lök och morot i smör i en stekpanna tills löken blivit mjuk. Tillsätt champinjoner och timjan samt tomatpuré. Blanda runt ordentligt och slå på grädden. Låt puttra ca 10 min. Smaka av såsen med peppar och lite salt (tänk på att halloumin är salt så ta inte så mycket). Vänd försiktigt ner den stekta halloumin i såsen, klart!

Servera med blomkål- eller vitkålsris eller en sallad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *