Pepparkaksgranola

Min standardfrukost sedan länge är en skål med rysk yoghurt. Över den strör jag denna supergoda pepparkaksgranola:

1 äggvita
50 g sötmandel
50 g hasselnötter
20 g skalade sesamfrön
50 g normalsaltat smör
70 g mandelmjöl (lite drygt 1,5 dl)
70 g kokosflingor (lite drygt 1,5 dl)
4-6 tsk pepparkakskrydda
1 nypa salt

  1. Vispa äggvitan bubblig.
  2. Hacka nötterna grovt, och blanda  sedan ner alla de torra ingredienserna i äggvitan
  3. Fördela ner smöret med fingrarna tills konsistensen är sammanhängande och du kan forma en stor klump.
  4. Smula sedan ”klumpen” grovt över en plåt som du ställer in i 150 grader varmluft cirka 15-20 minuter.
  5. Rör runt försiktigt var tredje minut
  6. Nötterna ska vara krispiga utan att smulorna bränns.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *