LCHF pizza

Detta är ett av mina favoritrecept på pizza, den är så god! Jag brukar göra pizzabotten av 2 ägg, 2 dl riven ost och 2 msk majonäs,  förgrädda i ca 10 minuter och följ sedan receptet som vanligt. Receptet räcker till två mindre pizzor.

LCHF pizza (2 pers)

2 ägg
3/4 dl olja
1 dl vatten
1/2 dl fiberhusk
1/2 rödlök
1-2 msk krossade tomater
50g riven ost
100 gr lufttorkad skinka
100 gr ädelost
salt och peppar
Sätt ugnen på 200°C.

  1. Vispa äggen med salt, olja och vatten. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i några minuter. Späd med mer vätska om det behövs. Det ska bli som en tjock smet i konsistensen.
  2. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
  3. Skala och strimla rödlök. Bred så mycket krossade tomater ni vill ha över pizzan och lägg på alla tillbehör, börja med osten. Höj värmen i ugnen till 250°C och grädda pizzan i 10–20 min, tills osten smält och fått lite färg.
  4. Servera med valfri sallad till

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *